dilluns, 6 d’abril del 2009

Le grenoblois de Geneviève


En la llegua de casa:

El pastís de nous de la Genoveva.

Ingredients:
1 bol de sucre
4 ous
1 bol de farina
1 bol de nous trencades en trossos grossos
1 brick de nata líquida
1 culleradeta de cafè de llevat


Preparació:
Barrejar el rovells d’ou amb el sucre i batre.ho tot junt intentant que quedi ben emulsionat.

Afegir el brick de nata líquida, el bol de farina, la culleradeta de llevat i les clares a punt de neu.

A l’últim moment afegir-hi les nous picades, prèviament enfarinades per evitar que s’acumulin al fons del pastis.

Abocar el preparat en un motlle untat amb mantega i coure al forn a temperatura mitjana (170 a 180 graus).

El temps de cocció es entre 30 i 40 minuts, però això ho aneu controlant “a ull” per evitar que es cremi.

I qui és la Genoveva???, doncs la Genoveva es la mestressa d’una parada del mercat d’ Olargues, que venia els productes de la seva granja en una fira a l’aire lliure durant les Festes de la Castanya i del Vi Novell que es fan cada any a la tardò.

Madamme Geneviève ven melmelades, nous, castanyes, mantegues, etc. i en cada saquet de nous de 5 kilos hi regala la recepta del seu pastís casolà, tot un detall, tenin en compte que també en ven.

I Olargues? On és?, doncs Olargues és un poblet medieval preciós, que es troba a França, al bell mig de la Vall del Jaur, al Parc Nacional de l’Alt Llenguadoc. Un indret absolutament fora de les rutes turístiques convencionals, on la gent viu la vida al ritme que marca la natura.

Bon profit, et a bientôt!.